Van Aert: 'Jonas voelde zich goed en ook ik kwam goed uit de rustdag'

In de slotfase van de zestiende etappe probeerde Team Jumbo-Visma nog een gat te slaan met de concurrenten van Jonas Vingegaard voor het klassement. Met een lange beurt deed Wout van Aert zijn werk, maar tot slachtoffers leidde het niet.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

"Het was een verrassing dat Guillaume Martin demarreerde", vertelde Van Aert na afloop tegen Sporza. "We zaten wel klaar en hoorden via Mike Teunissen dat sommige favorieten niet kort zaten. Dat was het sein om iets te proberen, maar uiteindelijk verliezen geen van de grote jongens tijd. Ik ging zelf iets te enthousiast te keer, jammer. Eerder in de etappe was het de bedoeling om in de kopgroep te raken, maar het was niet gemakkelijk vandaag voor me. Toen de koers hard werd, moesten Steven Kruijswijk en Mike Teunissen ook lossen. Toen zijn we van tactiek veranderd."

Van Aert deed vervolgens dienst als patron van Vingegaard, die nog steeds zicht heeft op het podium. "Vanaf dan was het in dienst van Jonas. Het is niet nieuw dat ik geviseerd word, de jongens van het bergklassement kijken naar mij en ook de jongens die vol voor de etappe gaan letten op me. Dat maakt het niet gemakkelijk, maar het was bergop en als je echt goed bent dan rijd je weg. Ik voelde me verder wel prima na de rustdag en Jonas voelde zich ook in orde. We gaan het zien de komende dagen." De verslaggever telde nog drie kansen op ritwinst voor de Belgisch kampioen. Daarbij rekende hij de komende twee bergritten niet mee als kansen voor Van Aert. De zeg-nooit-nooit-blik van het Team Jumbo-Visma-kopstuk was alleszeggend.

Nieuws
  • Cor Vos