ASO blokkeert YouTube-video's Tour de Tietema

De Fransen laten zich weer eens van hun beste kant zien...

ASO blokkeert YouTube video's Tour de Tietema

De ASO heeft alle YouTube-video's de het populaire YouTube-kanaal Tour de Tietema over de huidige Tour de France gemaakt heeft, laten blokkeren. De reden daarvoor is nog onbekend. Op het kanaal Tour de Tietema maken Bas Tietema en zijn kompanen Josse Wester en Devin van der Wiel video's rondom de Tour de France.

In deze video's gaan ze de gekste uitdagingen aan. Zo maakten ze een après-ski hit over Primoz Roglic en lieten ze renners wheelies maken. Tijdens de Giro vorig jaar fietsten ze van Italië naar Nederland en in het verleden trakteerden ze renners in de Tour de France op pizza. Inmiddels zijn ze behoorlijk bekend en populair in het peloton.

Op YouTube en social media hebben de heren een grote schare volgers en fans. Deze week bereikten ze het aantal van 100.000 volgers op YouTube. Blijkbaar is dit tegen het zere been van de ASO en hebben ze een copyrightregel geschonden. Welke regel dat is, is vooralsnog niet duidelijk. Ook de making-off video over het lied over Roglic en Tietema die op een Swapfiets de Mont Ventoux bedwong werden offline gehaald.

In dit artikel kun je de recordwheelie van Walscheid nog wel zien