doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Column | Beste Wout, word absoluut géén klassementsrenner, ik smeek het je

Onze redacteur richt zich in deze column tot Wout van Aert met maar één boodschap...
@media (max-width: 679px){#fig-60fe110a2ff0b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fe110a2ff0b img{#fig-60fe110a2ff0b img.lazyloading{width: 480px;height: 480px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 1000px){#fig-60fe110a2ff0b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fe110a2ff0b img{#fig-60fe110a2ff0b img.lazyloading{width: 740px;height: 740px;}}@media (min-width: 1001px){#fig-60fe110a2ff0b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fe110a2ff0b img{#fig-60fe110a2ff0b img.lazyloading{width: 160px;height: 160px;}}
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

Doe het niet. Zwicht niet. Ook al legt de klassementsmaffia die in je eigen land de laatste dagen nogal actief is een paardenhoofd met een geel ooglapje voor z'n rechteroog in je bed. Laat ze lekker lullen - of palaveren zoals ze in Vlaanderen waarschijnlijk zeggen - maar neem het allemaal ter kennisgeving aan en doe er helemaal niks mee. Word géén klassementsrenner.

In Vive le Vélo komt het bijna iedere uitzending wel even ter sprake. Met een gele glinstering in z'n ogen legt presentator Karl Vannieuwkerke het z'n gasten voorzichtig voor: "Kan Wout de Tour de winnen?"

Vrijdagavond gaf de Belgische oud-renner en huidig wieleranalist een angstaanjagend antwoord. Als je wat afvalt, minder focus legt op de voorjaarsklassiekers en stopt met crossen - of er nog maar één of twee rijdt - dan zit het geel erin, sprak hij tot ons, Wout.

De horror! Toen ik het hem hoorde zeggen gooide ik de bak M&M's die voor me stond naar de tv - het waren vanzelfsprekend M&M's afkomstig uit een bruine zak, geen gele. Minder focus op de voorjaarsklassiekers. Bah! Geen crossen meer. Hou op! Ik wil het niet eens iemand horen zeggen. Laat staan dat je het echt doet, Wout.

Die crossen zijn wat m'n winter kleur geeft. Tussen de rondjes 29,7 en 30,4 in een lege schaatshal in Minsk op de NOS door vecht je daar op Sporza en Eurosport met Mathieu van der Poel duels uit die we in de zomer op de Alpe d'Huez nog nooit hebben gezien. Gezicht onder modder, soms nog veel meer onder de modder. Dat Mathieu meestal net iets sterker is, doet er niet toe Wout. De cross, leve de cross! - maar wel met Mathieu én jou erbij

De voorjaarskoersen laten me in de lente steigeren als een veulen dat voor het eerst doorheeft dat hij tot zulks in staat is. Ik trek op een dag met een mooie klassieker op het program met koerskijkjoggingbroek aan als zo'n kudde koeien die voor het eerst weer naar buiten mogen. Wild en dolenthousiast, want er ligt een mooie koersdag met de Berendries, de Haaghoek en Kwaremont in het verschiet. En met jou, Wout. Dat wil ik graag zo houden.

En dan dat afvallen. Dat gun ik vooral jou niet, Wout. We hebben volgens mij aan Tom Dumoulin wel gezien wat het doet met een renner die eigenlijk qua fysiek net geen klimmer is, maar zich wel in het klimmerskeurslijf perst (P.S. Tom, gooi ook je klassementsambities overboord en ga lekker koersen!). Nóg meer geweeg van iedere korrel rijst, nóg meer hoogtestages. Niks ervan! Val de Tour lekker aan met je huidige gewicht. Gaat best lekker toch zo?

Minder focus op de voorjaarskoersen? Eens wat minder focus op dat allesverslindende gele ASO-monster dat Tour de France heet! Leid je landgenoten door deze barre tijden en help ze uit die gele droom, Wout. Niks klassementsambities. Modder, kasseien en lekker zoals nu een heel jaar door lekker koersen! Deal?

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');
  • @media (max-width: 1000px){@media (min-width: 100vw){#fig-60fe110a30a2d img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fe110a30a2d img{#fig-60fe110a30a2d img.lazyloading{width: 26px;height: 26px;}}
    Wout van Aert

Laatste nieuws