Tokio | Wout van Aert: 'De Mikuni Pass zal voor mij overleven zijn'

Wout van Aert wordt voor de wegwedstrijd van de Olympische Spelen vooruitgeschoven als de topfavoriet. De Belg kan zich daarin vinden, maar is tegelijkertijd realistisch: "De Mikuni Pass zal voor mij overleven zijn."

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

"De zwaardere delen van de wegrit ga ik morgen pas verkennen", vertelde Van Aert tegen Sporza. "De tijdrit heb ik nu verkend en die is enorm lastig, maar het moet me wel liggen. Het is echt op de kracht, behalve een strook is het allemaal lopend bergop. De wegrit zal heel zwaar zijn, maar met de benen waarmee ik uit de Tour kom, zou het stom zijn om op voorhand al iets te kiezen. Ik denk dat het haalbaar is om twee keer op topniveau te zijn. We richten ons eerst op zaterdag om dan zo goed mogelijk te herstellen om woensdag nog eens te knallen."

Naast Van Aert kunnen de Belgen ook Remco Evenepoel uitspelen in Tokio. "Het is een voordeel dat we twee ijzers in het vuur hebben. We hebben een verschillend profiel. Evenepoel is de betere klimmer. Zaterdag wordt de Mikuni Pass een kritiek punt in de koers. Daar is het aan Evenepoel om mee koers te maken. Hij moet daar proberen om mee te zijn. Remco mag daar de slag niet missen. Bij mij zal dat eerder overleven zijn. Als ik daar in de buurt van de koplopers bovenkom, begint er een nieuwe koers voor mij. En dan kan er heel veel. Dat wordt een kritiek punt en dat weet de concurrentie ook, dus ze zullen mij er daar proberen af te rijden."

Nieuws
  • Cor Vos