Tokio | Bondscoach Thomas Voeckler: 'Bardet mocht van Team DSM niet naar Spelen'

De Fransen zouden op papier een sterrenensemble kunnen samenstellen, maar drie kopstukken van het Franse wielrennen schitteren door afwezigheid in Tokio. Bardet omdat zijn ploeg Team DSM besloten zou hebben om hem geen toestemming te geven.

Bardet
  • Romain Bardet Romain Bardet

Op het wereldkampioenschap in Innsbruck van 2018 waren het de Fransen die op de loodzware slotklim de forcing voerden. Met Julian Alaphilippe, Thibaut Pinot en Romain Bardet (tweede) finishten liefst drie Franse renners bij de eerste tien. Deze drie vinden in theorie in Tokio een ideaal parkoers op hun weg, maar alle drie zijn ze er niet bij. Alaphilippe focust zich op andere doelen, Pinot kampt met de naweeën van een rugblessure en Bardet mocht niet van zijn ploeg.

Daarom zullen de Fransen vertrouwen op David Gaudu en Guillaume Martin, die in Azië worden bijgestaan door Rémi Cavagna, Benoît Cosnefroy en Kenny Elissonde. Bondscoach Voeckler stak zijn teleurstelling daarover niet onder stoelen of banken tegenover L'Équipe. "Julian Alaphilippe is de vaandeldrager van het Franse wielrennen, maar hij is er niet bij en dat moet ik respecteren. Hetzelfde geldt voor Thibaut Pinot en Romain Bardet. Ik had ze er graag bij gehad, maar Pinot is geblesseerd en DSM heeft besloten dat Romain niet naar de Spelen mocht. We zijn hier niet met onze droomploeg."

Nieuws
  • Cor Vos