Tokio | Wout van Aert en uitgescholden Algerijn winnen goud op onderdeel Twitter! 

Boem, raak! Zo reageer je op onwelgevallige berichten...

wout van aert

Wout van Aert kon gisteren na een ontzettend sterke wegrit en een nog veel sterkere Tour de France niet nóg een keer vlammen op de tijdrit. Dat was de Vlaamse sportjournalist Hans Vandeweghe een doorn in het oog en hij plaatste een ietwat hatelijk tweet.

De comeback van Wout van Aert was droog en ijzersterk. Misschien geen goud op een wieleronderdeel voor de Belg, maar wel op het onderdeel Twitter, zoals SP-kamerlid en wielerliefhebber Peter Kwint het mooi zegt.

Die gouden plak moet hij wat ons betreft wel delen met de Algerijnse wielrenner Azzedine Lagab. Die werd gisteren ongewild onderdeel van een rel toen de Duitse wielercoach Patrick Moster tijdens de tijdrit vanuit de auto naar Nikias Arndt schreeuwde: 'Haal ze in, die kamelendrijvers!', daarbij doelend op Lagab en de Eritreër Amanuel Ghebreigzabhier.

Lagab kwam later op de dag ook droogkomisch terug op het incident door te stellen dat kamelenracen niet olympisch is en hij daarom maar met het wielrennen meedeed.

De Duitse coach bood overigens direct z'n excuses aan voor de uitspraak en Nikias Arndt wijdde er, hoewel hij er natuurlijk niks aan kon doen, ook de nodige woorden aan op Twitter. Hij nam nadrukkelijk afstand van de woorden en zei dat de Spelen voor hem juist een sportfeest zijn waar mensen van over de hele wereld samenkomen.