Olav Kooij moet zege in Ronde van Polen nipt aan Gaviria laten

Dat Olav Kooij een groot sprinttalent is wisten we al, maar de nog altijd negentienjarige Kooij laat zich nu ook zien in de WorldTour. Hij werd tweede in de Ronde van Polen.

Kooij

Al vroeg in de rit ontstond een kopgroep van acht renners. De belangrijkste renner in die kopgroep vanuit Nederlands oogpunt: Taco van der Hoorn. Lange tijd leek het een klassieke etappe te worden met een kansloze kopgroep en een jagend peloton, maar het was te merken dat Van der Hoorn in de kopgroep zat. Ineens versnelden de renners vooraan, waardoor de sprintersploegen vervolgens flink aan de bak moesten. Toen bleek dat de kopgroep onder controle was, ging Van der Hoorn er echter in zijn eentje vandoor.

De Zuid-Hollander kreeg gezelschap van Lionel Tamniniaux en Simon Clarke, maar hun vluchtpoging zat er op zo'n drie kilometer van de meet toch op. Toch was er nog een Nederlander die dacht kans te maken op de dagzege: Olav Kooij. De piepjonge sprinter van Team Jumbo-Visma kwam heel dichtbij een eerste WorldTour-zege, maar hij moest genoegen nemen met een tweede plaats. Fernando Gaviria was net iets sneller. Voor de Colombiaan was het pas zijn eerste seizoenszege.

Nieuws
  • Cor Vos