Vuelta | Fabio Jakobsen: 'Ik denk zeker dat ik erbij ga zijn in de sprint'

Een jaar geleden was Fabio Jakobsen net terug in Nederland na zijn zware valpartij in de Ronde van Polen. Nu staat hij voor zijn rentree in een grote ronde.

Jakobsen
  • Afbeelding van Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

"Ik zei net tegen Stybar dat het een jaar geleden (gisteren, red.) is dat ik terugvloog van Polen naar Nederland op een brancard. Ik had toen niet gedacht dat ik hier nu zou staan, maar stapsgewijs is alles verlegd", vertelde Jakobsen na de presentatie tegen Eurosport. "Een paar maanden geleden kwam de Vuelta op de planning voor de lange termijn, maar ik wist nog niet of het daadwerkelijk mogelijk was. We zouden het gaan proberen. In Wallonië heb ik laten zien dat ik de conditie heb om in ieder geval mee te koersen en ook om te winnen."

De sprinter van Deceuninck-Quick Step geeft toe dat de zeges in België onverwachts kwamen. "Dat schept meteen mogelijkheden voor de Vuelta. Ja, je mag verwachten dat ik volop ga meedoen in de sprint. Er zijn vijf of zes vlakke ritten en daar ben ik goed in. In Wallonië ging het goed en ik ga zeker mijn best doen. Maar als het niet lukt dan is dat het. Ik denk dat ik vooral heel blij mag zijn dat ik hier ben. Ik doe nog steeds wat ik leuk vind en wat ik goed kan. We zijn hier met een sterke ploeg en een goede lead-out. Ik denk dat ik erbij ga zijn in de sprints."