Vuelta: Kruijswijk: 'Het was simpelweg niet goed genoeg voor de dagzege'

Steven Kruijswijk vocht een verbeten duel uit in de vijftiende etappe van de Vuelta a España met Rafal Majka. De Nederlander finishte uiteindelijk als tweede op gepaste afstand van de dagwinnaar.

Kruijswijk
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Kruijswijk wist pas mee te glippen in de vlucht van de dag op het moment dat Majka al van voren was. "Vervolgens was er geen goede verstandhouding bij de achtervolgende groep", analyseerde de Brabander zijn koers na afloop. "Ik probeerde het nog wel op de laatste beklimming om het gat te dichten, maar Majka heeft al bewezen dat hij etappes op deze manier kan afmaken."

De klimmer van Team Jumbo-Visma reed weliswaar wel een deel van zijn achterstand eraf, maar bleef hangen op anderhalve minuut en kwam al met al nooit heel dicht bij de etappezege. "Ik voelde de benen wel na drie uur koersen. Ik kon alleen maar hopen dat hij een slecht moment zou krijgen en zou kraken."

Dat gebeurde mede door een flink aantal plakbidons uiteindelijk niet. "Het was een zware etappe", concludeerde Kruijswijk. "Ik denk dat iedereen geleden heeft. Ik ben blij dat het team me deze kans heeft gegeven om voor een ritzege te gaan. Ik heb het geprobeerd, maar het was simpelweg niet goed genoeg voor de dagzege."