Evenepoel woedend op Gianni Vermeersch: 'Je moet je fout beseffen'

Het was niet de dag van Remco Evenepoel in de eerste etappe van de Benelux Tour. Na afloop richtte hij zijn woede op Gianni Vermeersch.

Evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Aanvankelijk zat de topfavoriet netjes in de eerste waaier, maar hij viel weg vooraan door een mechanisch probleem. De wielwissel vanwege gebroken spaken duurde lang en uiteindelijk verloor Evenepoel 58 seconden op de groep vooraan, waar meerdere kandidaat-eindwinnaars wel zaten. Nadat hij over de finish kwam, ging Evenepoel op zoek naar Gianni Vermeersch.

"We rijden gewoon normaal in de groep en je rijdt gewoon diagonaal in me", snauwde Evenepoel tegen de renner van Alpecin-Fenix. "Je moet niet weglopen nu, je moet je fout beseffen." Opvallend is dat beide renners deel uitmaken van het Europees kampioenschap dat in september wordt verreden.

Overigens had eerder dit jaar ook Jos van Emden het aan de stok met Vermeersch. Volgens de Nederlander was Vermeersch ook de schuldige van zijn valpartij in de Giro d'Italia, waardoor hij moest opgeven. "Gianni Vermeersch reed me gewoon van de fiets. Ik had hem eerder in de Giro al een paar keer aangesproken op z'n gevaarlijke rijgedrag. Mijn ploegmaat Paul Martens heeft het zien gebeuren. Vermeersch trok ineens naar links. Daarbij zal hij wel achter mijn achterwiel zijn blijven hangen, en daar vloog Jos. Ik wist al dat het voorbij was toen ik nog in de lucht hing."