Vermeersch reageert op relletje met Evenepoel: 'Je zit zelf fout'

Een wielwissel in de eerste etappe van de Benelux Tour zorgt ervoor dat Remco Evenepoel voorlopig een kruis kan maken over zijn klassementsambities. Na afloop was zijn landgenoot Gianni Vermeersch de gebeten hond. De renner van Alpecin-Fenix kreeg een flinke kanonnade over zich heen. In Het Nieuwsblad geeft Vermeersch zijn versie van de feiten.

Vermeersch reageert op relletje met Evenepoel: 'Je zit zelf fout'

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Evenepoel. Hij zat netjes in de eerste groep, tot hij van voorwiel moest wisselen omdat er enkele spaken gebroken waren. Uiteindelijk verloor de jonge Belg een kleine minuut. De schuld van Vermeersch, vond Evenepoel. Na afloop ging hij verhaal halen. "We rijden gewoon normaal in de groep en je rijdt gewoon diagonaal in me. Je moet niet weglopen nu, je moet je fout beseffen", beet hij Vermeersch toe.

Volgens Vermeersch valt het allemaal wel mee en reed iedereen nerveus. "Ik rijd naar voren, de wind komt van links en dus maakt de groep een zwieper naar rechts, waardoor Remco in mijn achterwiel rijdt", vertelt Vermeersch. "Ik denk niet dat ik daar iets aan kan doen. Ik heb geleerd: wanneer je in iemand zijn achterwiel rijdt, ben je zelf fout. Remco zei dat ik te nerveus reed, maar iedereen koerste toen nerveus."

Overigens hebben beide kemphanen hun ruzie na afloop bijgelegd in de ploegbus van Deceuninck-Quick Step, waarbij ze elkaar de hand schudden. "Uiteindelijk hebben we het uitgepraat. Remco zei dat het een hele dag koersen was en dat ik er ook niets aan kon doen. We hebben het onder elkaar goed afgesloten. Ik denk dat Remco in de tijdrit zijn gram wel gaat halen", besloot Vermeersch.