Einde seizoen en operatie aan schouderblessure voor Robert Gesink

Voor Robert Gesink zit het wielerseizoen er op. De Varssevelder, die onlangs nog de Vuelta uitreed in dienst van winnaar Primoz Roglic, heeft teveel last van een schouderblessure die hij opliep in de Tour de France.

Einde seizoen en operatie aan schouderblessure voor Robert Gesink
  • Robert Gesink Robert Gesink

De 35-jarige wegkapitein van Jumbo-Visma kwam in de derde etappe van de Tour de France hard ten val, waarbij hij zijn schouder blesseerde. Het gewricht tussen schouder en sleutelbeen raakte ontwricht. Gesink richtte zich vanaf dat moment op de Vuelta, die hij ook uitreed. Toch begon de blessure weer op te spelen.

Op Instagram vertelt de onfortuinlijke Gesink dat hij na de Vuelta maar één dagje bij zijn familie kon zijn, omdat hij onder het mes moet. "Helaas ging het van kwaad tot erger met de schouderblessure en daarom moet ik naar Nederland, waar ik voor de tweede keer onder het mes ga", schrijft hij. "Daarom lijkt het erop dat het seizoen 2021 er voor mij op zit. Duimen voor een snel herstel!"

Tijdens de Vuelta gaf Gesink al aan veel last te hebben van zijn schouder. "Ik ben de schouderblessure die opliep in de Tour behoorlijk aan het beproeven de laatste 10 ritten", schreef hij toen.

Nieuws
  • Cor Vos