Is Egan Bernal ontevreden bij INEOS? 'Klopt niets van dit verhaal'

Afgelopen weekend dook in de Colombiaanse media het verhaal op dat Egan Bernal het niet naar zijn zin heeft bij zijn werkgever INEOS. Zijn manager ontkracht die geruchten en meldt en passant dat de Giro-winnaar van dit jaar zich volgend jaar op de Tour de France gaat richten.

Is Egan Bernal ontevreden bij INEOS? 'Klopt niets van dit verhaal'
  • Afbeelding van Egan Bernal Egan Bernal

De Colombiaan rijdt al sinds 2018 voor INEOS (toen nog Sky) en won voor die ploeg onder meer de Tour de France en dit jaar de Giro d'Italia. Dit jaar kwam hij terug op niveau, nadat 2020 in het water viel door een rugblessure. Ondanks dat zou hij het niet naar zijn zin hebben.

Dat schreef de Colombiaanse krant El Tiempo afgelopen weekend. Men baseert zich in het artikel op uitspraken van de Italiaanse journalist Beppe Conti. Volgens Conti voelt Bernal zich niet thuis bij INEOS en verkast hij in 2023, wanneer zijn contract is afgelopen, naar Israel Start-Up Nation. Overigens zou Chris Froome zijn goedkeuring voor de transfer moeten geven. Israel Start-Up Nation ontkent overigens dat ze contact hebben met Bernal.

Bernal zijn zaakwaarnemer Giuseppe Acquadro verwijst de verhalen naar het rijk der fabelen. "Er klopt niets van dit verhaal", zegt hij. "Egan heeft een tweejarig contract bij INEOS en hij is gelukkig bij dat team. Hij richt zich op de Tour de France volgend jaar en ik weet niet waar dit verhaal vandaan komt."

"Wat er over twee jaar gebeurt weet ik niet", voegt hij er aan toe. "Ik kan de toekomst niet voorspellen. Hij had een heel goede verstandhouding met Adam Yates in de Vuelta. Hij fietst er al drie of vier jaar en hij is er gesetteld. Hij is gelukkig bij deze ploeg."