WK | Ganna volgt zichzelf op als wereldkampioen tijdrijden, Van Aert en Evenepoel pakken zilver en brons

Filippo Ganna heeft zichzelf opgevolgd als wereldkampioen tijdrijden. Daarmee liet de Italiaan de Belgen achter in mineur, want Wout van Aert en Remco Evenepoel pakten de andere podiumplekken.

Ganna
  • Filippo Ganna Filippo Ganna

De eerste favorieten die van start gingen, waren Stefan Bissegger, Remco Evenepoel en Edoardo Affini. Van hen was Evenepoel verreweg de snelste. De Belg reed vooral in het tweede stuk een geweldig stuk. Aan de finish was hij liefst 42 seconden sneller dan Bissegger, maar zijn grootste concurrenten moesten op dat moment nog starten. Bij het eerste tussenpunt doken meerdere renners onder de tijd van de topper van Deceuninck-Quick Step. De snelste tijd was voor Van Aert.

Richting het tweede tussenpunt liep hij nog verder uit op Evenepoel, die tegen de wind in wel een stuk beter reed dan jongens als Kasper Asgreen en Stefan Küng. Sterker nog, zij gaven tijd toe op Evenepoel. Van Aert was liefst 32 seconden sneller dan Evenepoel, maar één iemand kon wedijveren met Van Aert. Ganna was op het eerste tussenpunt zo'n zeven seconden langzamer, maar op het tweede tussenpunt was de Italiaan nog slechts acht tienden langzamer dan de renner van Team Jumbo-Visma.

Het zou dus uitdraaien op een tweestrijd tussen Van Aert en Ganna. Beiden wisten zonder kleerscheuren over de korte strook met kasseitjes te komen. Van Aert dook aan de meet als eerste onder de tijd van Evenepoel. Hij was liefst 39 seconden sneller dan zijn landgenoot, maar het grote gevaar zat nog achter hem: Ganna. De titelverdediger bleek zijn tijdrit uitstekend te hebben ingedeeld en was uiteindelijk vijf seconden sneller dan Van Aert.

WK
  • Cor Vos