Evenepoel haalt uit naar Merckx: 'Hij moet altijd iets zeggen en dat is jammer'

Remco Evenepoel heeft fel gereageerd op de uitspraken van Eddy Merckx, die stelde dat het Belgische wonderkind vooral voor zichzelf rijdt. Merckx zou Evenepoel ook niet opstellen op het WK en dat was tegen het zere been.

Evenepoel haalt uit naar Merckx: 'Hij moet altijd iets zeggen en dat is jammer'
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

"Als er echt maar één kopman is, dan moet je Evenepoel eigenlijk niet meenemen. Hij rijdt vooral voor zichzelf, dat hebben we op de Olympische Spelen gezien", stelde de Kannibaal eerder deze week in Het Nieuwsblad en dat was tegen het zere been van Evenepoel.

"Hij moet altijd iets zeggen", reageerde Evenepoel op de persconferentie van de Belgische ploeg, waar Wieler Revue ook aanwezig was. "Dat is jammer, want ik heb veel respect voor hem, maar blijkbaar is dat niet wederzijds. Misschien baalt hij omdat ik in het verleden niet heb gekozen voor de ploeg van zijn zoon Axel."

Axel Merckx is ploegleider bij het Amerikaanse Hagens Berman Axeon, een ploeg die zich vooral bezighoudt met het opleiden van jong talent.

"Het is jammer dat Merckx op dit soort momenten (vlak voor een WK, red.) met zulke uitspraken komt. Ik kijk heel erg op tegen hem vanwege zijn prestaties en palmares, maar er is altijd wel iets waar hij commentaar op heeft en dat is gewoon jammer. Eigenlijk trek ik me er niets van aan, maar het is gewoon jammer. Ik doe gewoon m'n best, elke keer opnieuw. Ik sta niet aan de start om de ploeg te flikken ofzo", besluit Evenepoel.

WK
  • Cor Vos