Van der Poel: 'Ik ga mijn koers niet afstemmen op Wout van Aert'

Mathieu van der Poel gaat zijn koers niet afstemmen op Wout van Aert, Dat zei de Nederlandse kopman vandaag tijdens een een ingelaste persconferentie. Wel zal hij, gezien zijn ietwat gebrekkige voorbereiding, verstandiger om moeten gaan met zijn krachten.

Van der Poel

"Het is een uniek kampioenschap. Ik heb er alles aan gedaan om hier aan de start te staan. Het parkoers is werkelijk perfect voor mij en dat is ook een reden om er nog een keer vol voor te gaan. Ik ga er van uit dat ik wel in orde zal zijn zondag. Maar ik zal niet op mijn allerbest zijn denk ik. Ook met het oog op Parijs-Roubaix is het WK een belangrijke wedstrijd."

Iedereen praat over topfavoriet Wout van Aert. Toch zal Van der Poel niet de hele dag op het wiel rijden van zijn eeuwige rivaal aanstaande zondag. "Ik stem mijn koers niet graag af op anderen, dus dat zal ik ook zondag niet doen. Maar ik zal wel iets verstandiger moeten omgaan met mijn krachten dan normaal. Niet zomaar aanvallen op momenten dat ik er zin in heb."

Van der Poel verwacht dat het een slopende wedstrijd wordt. "De koers zal waarschijnlijk hard gemaakt worden op het Flandrien-circuit, vooral omdat er meerdere sterke blokken zoals Denemarken en Italie aan de start staan, die baat hebben bij een lange, zware finale."

En verder is er natuurlijk het sterke Belgische team met hun sterke kopman... "Dat Wout van Aert enig kopman is bij de Belgen lijkt me niet meer dan normaal, maar dat betekent niet dat ze met z'n allen alle gaatjes gaan dichtrijden. Renners als Stuyven en Evenepoel zullen ook zelf meespringen. Op die manier komen ze nooit tactisch in de verdrukking. Uiteindelijk zijn er meerdere outsiders zondag."