Parijs-Roubaix blijkt niet alleen aanslag voor benen, maar ook voor maag: 'Anders moest het in de broek'

Het was een Parijs-Roubaix om nooit te vergeten. Voor de een vanwege hun prestaties, maar voor de ander vanwege datgene wat ze onderweg meemaakten. Een mooi voorbeeld: Matteo Jorgenson.

Jorgenson
  • Afbeelding van Matteo Jorgenson Matteo Jorgenson
  • Afbeelding van Nils Eekhoff Nils Eekhoff

De Amerikaan maakte deel uit van de kopgroep, maar viel weg vanwege opvallende redenen: hij zocht de kant van de weg op om te poepen. Hij vertelde er smakelijk - of onsmakelijk zoals u wilt - over tegen VeloNews. "Mijn radio deed het niet, dus ik reed met de gedachte dat iedereen achter me aan het vallen was. In de eerste vier uur heb ik enkel gels gegeten, want ik kreeg niets anders binnen."

Waar de snelle suikers in eerste instantie hun effect toonden, was later in de wedstrijd het omgekeerde het geval. "Die gels vielen zeer slecht op de maag, waarna ik tweemaal moest stoppen voor een 'nature break'", zoals Jorgenson het zelf omschrijft. "Dat heb ik nog nooit gedaan en ik hoop het ook nooit meer te hoeven meemaken. Maar anders moest het in de broek, dus stopte ik maar toen ik wegviel uit de kopgroep. Sorry voor iedereen langs de kant van de weg." Jorgenson finishte de wedstrijd wel. Hij kwam als 65ste over de meet.