Florian Vermeersch over sprint Parijs-Roubaix: 'Mijn piekvermogen was toch nog 1400 watt'

De sprint in Parijs-Roubaix leek er eentje van de stervende zwanen, maar Florian Vermeersch vertelde dat de cijfers van zijn sprint nog best in orde waren.

Vermeersch
  • Florian Vermeersch Florian Vermeersch

De renner van Lotto Soudal zat in de Canvas-talkshow Extra Time Koers om te vertellen over zijn tweede plaats in de keienklassieker. "Ik heb de waardes nog eens teruggekeken en er kwam nog een piekwaarde van 1400 watt uit. Op de piste heb ik niets fout gedaan. De ontgoocheling is inmiddels wel over, maar als je zo dichtbij bent... Of ik iets anders had kunnen doen? Misschien het feit dat ik zo lang ervoor heb gereden met Nils Eekhoff. Eerst waren we met vier, dat was beter. Maar die vielen letterlijk weg. Dan was de keuze: gaan we door of niet? We kozen ervoor om door te gaan."

Het podium van Roubaix

Hoewel Vermeersch tot het einde meedeed om de zege kende hij onderweg een lastig moment. Precies op dat moment trok Gianni Moscon ten aanval. De Italiaan bleek op dat moment een maatje te groot voor de jonge Belg. "Ik heb mezelf toch wel verbaasd, al was ik toch goed voorbereid op Roubaix. Maar ik had een zwaar moment toen Moscon ging. Na Mons-en-Pévele had ik ineens weer goede benen. Ik kan ook niet goed verklaren hoe dat kwam. De extra verwachtingen na mijn prestatie? Dat verwacht ik van mezelf ook en daar wil ik zelf ook aan gaan voldoen."