Vader Remco Evenepoel: 'Na de Spelen hebben we dreigbrieven ontvangen'

Remco Evenepoel gaat van start als een van de topfavorieten voor de Ronde van Lombardije. Dat na een roerig jaar, waarin hij en zijn familie zelfs dreigbrieven kregen.

Evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Vader Patrick Evenepoel, ex-prof, vertelt in Het Nieuwsblad over immense druk op de schouders van zijn zoon. "Daar zullen we ons bij moeten neerleggen", zegt hij zuchtend. "Het is niet anders: alles wat hij zegt of doet, wordt met een vergrootglas bekeken. En niet alleen door journalisten of analisten, maar door honderdduizenden mensen die op sociale media elk hun mening denken te moeten verkondigen. Dat is het moeilijkste. Op het pijnlijke af, want het gaat ver."

Dat blijkt vooral na de Olympische Spelen dit jaar, waar Evenepoel vroeg aanviel maar in de slotfase niet meer van steun kon zijn voor Wout van Aert. "Na de Spelen hebben we hier thuis dreigbrieven gekregen. Dat hij een landverrader was, dat hij nooit voor België zou mogen rijden. Terwijl hij zelf de eerste was die met frustraties zat omdat hij niet beter kon op dat moment. Mijn vrouw en ik hebben geregeld naar elkaar gekeken: waar zijn we mee bezig?"

Het laatste relletje rondom Evenepoel was na zijn optreden in Extra Time Koers, waar hij volgens menigeen de tactiek van de Belgen voor het WK in Leuven in twijfel trok. Tot groot ongenoegen van kopman Van Aert. "Eerlijk? Mijn vrouw en ik waren er al niet gerust op toen hij naar Extra Time Koers ging. Omdat we intussen weten hoe het werkt. Maar hij drukte ons op het hart dat we ons geen zorgen moesten maken. En hij heeft dat daar ook goed gedaan. Ik blijf erbij dat hij daar helemaal niets verkeerds gezegd heeft."

Nieuws
  • Cor Vos