De 7 Nederlandse WorldTour-renners die (officieel) nog zonder contract zitten

Van de volgende zeven Nederlanders actief in de WorldTour is (officieel) nog niet bekend waar ze volgend jaar rijden.

Poels
  • Kevin Inkelaar Kevin Inkelaar
  • Wout Poels Wout Poels
  • Sebastian Langeveld Sebastian Langeveld
  • Julius van den Berg Julius van den Berg
  • Bert-Jan Lindeman Bert-Jan Lindeman
  • Martijn Tusveld Martijn Tusveld

1 en 2) Wout Poels & Kevin Inkelaar

Bahrain-Victorious neemt na dit jaar afscheid van zes renners. Beide Nederlanders moeten vertrekken. Wout Poels zal in ieder geval wel ergens onder de pannen kunnen. In het geruchtencircuit werd Team Jumbo-Visma genoemd, maar die transfer is van de baan.

De Limburger deed in de Tour de France nog volop mee om de bergtrui en streeft ernaar om dagzeges te boeken in grote rondes. Wij zouden Poels - volledig op onze fantasie gebaseerd - graag in het shirt zien van Alpecin-Fenix, maar we zien hem uiteindelijk toch eerder aan de slag gaan bij 'veteranenteam' Israel Start-Up Nation.

Voor Kevin Inkelaar wordt het een stuk lastiger om een nieuwe ploeg te vinden. De Nederlander klimmer kende door blessureleed een moeilijk jaar, waarin hij zich amper heeft kunnen bewijzen. Inkelaar reed in het verleden voor opleidingsploeg Polartec-Kometa, dat inmiddels is uitgegroeid tot ProTeam EOLO-Kometa. Manager Fran Contador vertelde Wieler Revue eerder dit jaar dat de ploeg ook op de Nederlandse markt zoekt. Wij zouden Inkelaar dan ook graag in Italiaanse dienst zien.

2 en 3) Julius van den Berg & Sebastian Langeveld

Bij EF Education-Nippo zijn pas zeventien renner zeker voor volgend seizoen. Daartussen nog niet de drie Nederlanders die in 2021 onder contract stonden. Moreno Hofland stopt zeker, maar tussen die zeventien staan dus ook Julius van den Berg en Sebastian Langeveld nog niet.

De Amerikaanse ploeg moet echter nog de nodige contractverlengingen bekendmaken. Langeveld rijdt al sinds 2014 voor de ploeg en Van den Berg brak dit seizoen door met een ritzege in de Ronde van Polen. Dat moet goed komen voor beide hardrijders.

Van den Berg won afgelopen seizoen de slotrit in de Ronde van Polen

5) Bert-Jan Lindeman

Team Qhubeka-NextHash kende een best behoorlijk seizoen voor een ploeg die in 2020 pas op het laatste moment werd samengesteld. Helaas is dat dit jaar niet anders, want onlangs werd bekend dat de renners op zoek mogen naar een nieuwe ploeg, omdat er nog geen sponsor is gevonden voor 2021.

Voor een Victor Campenaerts zal het niet moeilijk zijn een ploeg te vinden, maar voor Bert-Jan Lindeman zal dat moeilijker worden. Voor de Drent is het te hopen dat manager Doug Ryder in extremis wéér een sponsor aan de ploeg weet te verbinden.

6) Martijn Tusveld

Martijn Tusveld werd in 2019 26ste in de Vuelta a España en een jaar later deed hij dat dunnetjes over in de Giro d'Italia. En toch laat Team DSM de Utrechter gaan. Met de kwaliteiten van Tusveld zou je zeggen dat er altijd een ploeg klaar zou moeten staan, maar voorlopig is in elk geval nog niet wereldkundig geworden dat Tusveld een contract heeft getekend voor 2022.

Misschien iets voor Lotto Soudal, waar hij naar hartenlust zou kunnen aanvallen en waar sinds het vertrek van Brian van Goethem geen Nederlander meer onder contract staat.

Tusveld in de Vuelta

7) Maurits Lammertink

Tussen de renners die voorlopig nog geen contract hebben getekend, staat ook de naam Maurits Lammertink. De Achterhoeker is echter een geval apart, want hij herstelt van een zware blessure aan zijn hoofd. Het is nog maar de vraag of Lammertink ooit terugkeert op het hoogste niveau. Bij Intermarché Wanty Gobert zat hij in elk geval volledig op zijn plek.

Dit is de volledige lijst van renners die officieel nog geen contract hebben getekend!