Groenewegen, Eekhoff, Van der Hoorn: waarom de Ronde van Drenthe de moeite meer dan waard is!

Het seizoen zit er zo goed als op, maar dit weekend wordt er toch nog gekoerst. In Drenthe wordt de gelijknamige ronde gereden. Hierom is de Ronde van Drenthe de moeite meer dan waard.

Drenthe

Koers is koers

Eigenlijk is het vanzelfsprekend: natuurlijk moet je de Ronde van Drenthe volgen. Koers is koers. Zeker nu wielerfans het met de laatste kruimeltjes moeten doen, is iedere wegwedstrijd de moeite waard. Na dit weekend volgen immers twee maanden waar we ons zoet moeten houden met de cross. Ook geen straf natuurlijk.

Taco, Dylan & Nils

De startlijst is met drie WorldTour-ploegen aan het vertrek de moeite waard. Grote kans ook dat een Nederlander met de zege aan de haal gaat, want met Taco van der Hoorn, Nils Eekhoff en Dylan Groenewegen zijn de drie topfavorieten van Nederlandse komaf. Maar let ook vooral op de Belgen Milan Menten (Bingoal-Wallonie Bruxelles), Arne Marit (Sport Vlaanderen-Baloise) en Stan Van Tricht (SEG Racing).

Een van de favorieten: Taco van der Hoorn

Nederlandse talenten

Naast ‘de grote drie’ staan er meerdere Nederlandse talenten aan het vertrek in Assen. Talenten die prof zijn, prof worden of dingen naar een contract bij een profclub. Lars van den Berg van Groupama-FDJ rijdt in Drenthe bijvoorbeeld voor de Nederlandse selectie.

Let verder vooral op Lars Boven, Rick Pluimers, Owen Geleijn, Loe van Belle, Hidde van Veenendaal (Team Jumbo-Visma), Casper van Uden, Enzo Leijnse (Team DSM), Wessel Krul (SEG Racing) en Stijn Daemen (Intermarché Wanty Gobert). Zij kunnen zomaar een rol spelen in de finale.

5x de Vam-Berg

Het 188,5 kilometer lange parkoers tussen Assen en Hoogeveen mag uitdagend genoemd worden. Tussen kilometer 35 en 80 liggen vijf kasseienstroken waar de eerste krachtsinspanningen geleverd moeten worden.

Daarmee is het nog niet gedaan, want in de laatste 80 kilometer moeten de renners vijf keer de VAM-berg bedwingen. Zoals we van het NK weten, kan de VAM-berg er zomaar voor zorgen dat het een slopende koers wordt. De laatste keer VAM-berg ligt op veertien kilometer van de meet.