Profcontract inleveren en pottenbakker worden? Deze Italiaanse wielrenner doet het

Uit de categorie: onverwachte carrièremoves...

nicola bagioli

Je hoort het Maarten Ducrot zo zeggen: "Oeioeioei, die Bagioli rijdt hier vandaag echt rond met een pottenbakkersverzet van heb ik jou daar!" En hij krijgt nog gelijk ook, want Nicola Bagioli, de 29-jarige oudere broer van de toch wel iets getalenteerdere QuickStep-renner Andrea Bagioli, wordt pottenbakker.

De renner die afgelopen seizoen bij B&B Hotels reed en daar ook voor komend seizoen een contract had, volgt z'n hart en hangt de fiets aan de wilgen. In een filmpje op Instagram legt hij uit waarom en hoe hij het tot het besluit is gekomen om z'n contract in te leveren en met z'n vrouw alles op hun pottenbakkersbedrijfje te zetten.

"Samen met Arianne jaag ik een droom na. Met onze eigen handen bouwen we een bedrijfje uit, dat hopelijk in de toekomst flink zal groeien. We willen graag de mooi traditie van het speksteenbewerken (het aspect van het pottenbakken waar Bagioli zich specifiek op richt, red.) bekender maken bij de mensen."

Bagioli weet niet precies hoe z'n verdere leven er nu precies uit gaat zien, maar ziet een parallel met z'n wielercarrière. "Ik weet niet wat de toekomst gaat brengen, maar ik zal het zeker aangaan met de vastberadenheid, standvastigheid en opoffering die het wielrennen me in al die jaren heeft geleerd."