Van der Hoorn over Alaphilippe: 'Heel tof dat hij maanden later tijd maakt om zoiets tegen me te zeggen'

Maanden na zijn ritzege in de Giro d'Italia kreeg Taco van der Hoorn nog complimenten in het peloton. En niet van de minste renners...

Hoorn
  • Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe
  • Taco van der Hoorn Taco van der Hoorn

De renner van Intermarché Wanty Gobert vertelt er smakelijk over in De Rode Lantaarn-podcast. "Zelfs maanden laten kwamen renners naar me toe en begonnen over de Giro d'Italia. Heel bijzonder vond ik de Druivenkoers in Overijse. Na een paar uur koers kwam Alaphilippe naar me toe en zei iets van: 'Ja, jongen. Wat je in de Giro deed, vond ik supervet.'"

"Ik had nog nooit met hem gepraat of ik kende hem helemaal niet", ging Van der Hoorn verder. "Echt supertof dat hij een halfjaar later nog even de tijd neemt om naar mij toe te komen om zoiets te zeggen. Dat zegt veel over hem, ja."

Keisse

In diezelfde Druivenkoers maakt Van der Hoorn de andere kant van de medaille mee. Hij krijgt minder ruimte van het peloton. "Iljo Keisse kwam voor de start naar me toe en zei: 'Je kunt het wel proberen vandaag, maar je komt toch niet weg.' Gewoon een beetje dat spel. Op een gegeven moment had ik door: ze laten me echt niet rijden."

"Dan probeer je iets anders te verzinnen en te gaan als Serry en Keisse net een inspannning hebben geleverd. Dat deed ik, maar vervolgens had ik Alaphilippe op mijn wiel. Dat vond ik wel een mooi compliment en stiekem heel vet."