André van den Ende

Column | Wie helpt mij aan zo'n prachtige gele eend van de X2O Badkamers Trofee?

Onze redacteur heeft een fascinatie voor de grote gele eend van de X2O Badkamers Trofee en zou er maar wat graag eentje hebben om bij zijn bontedierenverzameling te voegen - hij heeft 'm zelfs al een naam gegeven...

André van den Ende

Nog niet zo lang geleden bestond mijn top 3 van eenden uit Donald Duck, Alfred Jodocus Kwak en Daffy Duck. Maar ik heb een treurige mededeling voor Daffy, want sinds X2O Badkamers naamgever is van het crossklassement dat vroeger door het leven ging als de Gazet van Antwerpen Trofee, is hij keihard van het podium gedonderd in die toch zeer prestigieuze top 3.

Met stip op nummer 1 (sorry Donald en Alfred J.) staat nu een enorme naamloze badeend - maar ik zal 'm weldra een naam geven. Deze grote gele eend krijgen alle mannelijke en vrouwelijke crossers die het genoegen mogen smaken om op het podium te eindigen in een cross die wordt verreden in het kader van de X2O Badkamers Trofee.

Tekst gaat door onder de drie enorme eenden

De eendenuitreiking na de Koppenbergcross

Afgelopen maandag werd met de Koppenbergcross de eerste veldrit van het seizoen in dat klassement georganiseerd en eerlijk gezegd was ik, waarschijnlijk door het heerlijke maar eendloze wegseizoen dat achter ons ligt, een beetje vergeten wat voor topeend de grote gele X2O Badkamer-eend is (sorry, nog naamloze eend). Hij is geel, hij is groot. Alles wat ik in een eend zoek.

Nu moet je weten dat ik er sowieso een fascinatie op nahoudt voor grote nepdieren. In mijn woonkamer staan naast de tv bijvoorbeeld een grote roze papiermachékameel en varken met het syndroom van down dat van hetzelfde materiaal is vervaardigd - op zijn rug zit Groby, de mascotte van FC Groningen.

Tekst gaat verder onder de roze papiermachékameel en het varken met syndroom van down

De dierenverzameling in mijn woonkamer.

Het is mijn grote droom dat naast de roze kameel binnenkort zo'n mooie grote gele eend komt te staan. Zoals je ziet heb ik al een plekje voor 'm vrij gemaakt. Iedere dag zal ik even een aai over z'n bol geven en als er cross op tv is mag Eli naast me op de bank komen zitten en smeer ik een beetje modder op z'n snaveltje - na afloop was ik 'm uiteraard.

Eli. Zo ga ik 'm dus noemen inderdaad. Naar Eli Iserbyt. Wout of Mathieu ligt te veel voor de hand. Denise, Ceylin of Lucinda had ook gekund; rubber eenden zijn wat mij betreft genderneutraal. Een Fem, Shirin of Puck zou nog jaren meekunnen - Puck Duck, nu ik er wat langer over nadenk..!

Maar nee, Eli it is. Het allitereert als een malle en klinkt als een klok. Het enige probleem is nu nog: hoe kom ik aan zo'n eend? Op het podium rijden in een cross zit er voorlopig en tot in het einde der tijden niet in, vrees ik. Bedelen dus. Bij dezen, Wout, Mathieu, Denise, Ceylin, Lucinda, Fem, Shirin, Puck of Eli zelf: geef mij een Eli! Ik betaal de verzendkosten.

P.S. Mensen van X2O Badkamers, stel hè, stel dat jullie nu nog ergens zo'n exemplaar hebben liggen, denk dan eens aan mij...