Lotto Soudal kiest voor alternatieve voorbereiding: Campenaerts, Van Moer en Vermeersch op hoogtestage in Rwanda

De jokers van Lotto Soudal in het voorjaar kiezen voor een alternatieve route: zij bereiden zich in Rwanda voor op het wielerjaar 2022.

Lotto

De voorbije jaren met Philippe Gilbert en John Degenkolb als kopmannen deed Lotto Soudal geen hoogtestage richting het voorjaar, zo schrijft Het Nieuwsblad.

De voorbereiding op 2022 wordt wat dat betreft compleet anders, want kopstukken Victor Campenaerts, Florian Vermeersch en Brent Van Moer willen zich wél klaarmaken op hoogte.

Dat is niet anders dan veel andere ploegen doen, maar veel renners trekken in de winter richting Tenerife of de Sierra Nevada. Daar zijn de plekjes volgens de Vlaamse krant schaars, waardoor Lotto Soudal op zoek moest naar een alternatief.

En dus kiezen Campenaerts, Van Moer en Vermeersch voor Rwanda. In de streek Musanze, tegen de grens met Congo en Oeganda, kunnen de drie Belgen op 2100 meter trainen.

Campenaerts zal een maand verblijven in Rwanda, terwijl de twee jonkies van Lotto Soudal na drie weken weer richting Europa keren. Ze worden bijgestaan door een dokter, mecanicien en soigneur.