EK veldrijden voor beloftevrouwen wordt Nederlands feestje met Shirin van Anrooij als winnares

Een 1,2,3'tje voor Nederland op het EK veldrijden voor beloftevrouwen. Goud was er voor Shirin van Anrooij.

Anrooij

Met Puck Pieterse kende de beloftecategorie bij vrouwen een duidelijke topfavoriete vooraf. Maar het toptalent kende een verschrikkelijke eerste ronde. Op de eerste modderstrook ging ze onderuit, waarna ze een stuk moest teruglopen om een nieuwe fiets te halen. Vanuit de achtergrond moest ze haar weg vervolgens vinden naar de kop van de wedstrijd, wat op dat moment totaal onrealistisch leek.

Met de nadruk op leek, want in ronde twee was ze alweer terug op de vijfde plek en even later sloot ze aan bij de eerste achtervolgers. Een groep van drie rensters die achter de gedemarreerde Shirin van Anrooij samenkwam. In het vervolg ging Pieterse zelfs in haar eentje op jacht naar Van Anrooij. Ze kwam heel dichtbij, maar het gat uiteindelijk dichten lukte haar niet.

Van Anrooij, in 2020 wereldkampioene bij de junioren, kon uiteindelijk naar de zege soleren. Ze bleef Pieterse zeventien seconden voor. De derde plek ging eveneens naar een Nederlandse, want Fem van Empel drukte op een ruime minuut haar wiel als derde over de streep.

Cyclocross
  • Cor Vos