Wout van Aert eerder dan gepland in het veld? Belangrijke redenen om aan te nemen van wel

Lees hieronder waarom we Van Aert mogelijk/waarschijnlijk al eind november terugzien in de cross!

wout van aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

De rentree van Wout van Aert stond gepland op 4 december in de cross van Boom (Superprestige). Hij zou dan meteen een dubbel weekend rijden met de cross in Antwerpen (Wereldbeker) een dag later op 5 december. Maar de Vlaamse krant Het Nieuwsblad heeft redenen om aan te nemen dat we Van Aert al een week eerder in het veld zien, in de cross van Kortrijk (X20 Bakdkamers Trofee) op 27 november.

Dat schrijft de krant naar aanleiding van bronnen die weten te vertellen dat de opbouw naar het crossseizoen zo voorspoedig verloopt dat hij een week eerder zou kunnen starten. Van Aert is sinds 27 oktober weer serieus in training; een maand later zou hij dus alweer in competitie kunnen zijn als deze berichten kloppen.

Een start in Kortrijk zou niet geheel onlogisch zijn omdat de hoofdsponsor van de Urban Cross in Kortrijk ook een persoonlijke sponsor is van Van Aert. Het gaat om het CAPS, een netwerk van tankstations. Zo gauw het programma van Van Aert officieel bekend is, lees je het hier!

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel zien we zeker nog niet terug in Kortrijk, en ook niet in Boom en Antwerpen. De wereldkampioen gaat eerst op (weg)stage met z'n ploeg Alpecin-Fenix. We zien hem pas waarschijnlijk op 12 december terug in het veld, bij de Wereldbeker in het Italiaanse Val di Sole. Ook als MVDP z'n programma officieel bekend is, lees je dat natuurlijk hier!

Cyclocross
  • Cor Vos