Voetbal in het peloton: van deze clubs zijn 14 bekende wielerprofs fan

Het EK voetbal is begonnen! Veel wielrenners begonnen net als bijna ieder kind in Nederland met voetbal. Maar wat zijn eigenlijk hun favoriete teams? We zetten het op een rijtje! 

Mollema

1) Tom Dumoulin

Tom Dumoulin had net de Giro d'Italia op zijn naam geschreven toen L1 een microfoon onder zijn snufferd schoof. De eerste vraag kwam niet van journalist Sander Kleikers, maar van Dumoulin. "Wat heeft MVV eigenlijk gedaan?" Dan mogen we toch wel stellen dat je fan bent van de club.

2) Bauke Mollema

Nee, het is geen geheim dat Bauke Mollema fan is van Feyenoord. We hebben Mollema zelfs in Feyenoord-wielerkledij zien rijden.

3) Dylan van Baarle

Net als Mollema heeft ook Dylan van Baarle een voorliefde voor de Rotterdamse club. Zijn liefde gaat zelfs zo ver dat hij voor een etappe in de Tour de France eens met een grote Feyenoord-vlag poseerde.

"De sfeer en beleving in De Kuip is toch heel anders dan in de wielersport", vertelde hij toen tegen een fansite van Feyenoord. "Het is veel fanatieker. Het zijn allemaal redenen waarom ik meer naar het stadion wil gaan. Dus zodra ik kan, doe ik dat zeker." Overigens zien we Van Baarle de laatste tijd ook regelmatig op bezoek bij OGN Nice of AS Monaco.

4) Dylan Groenewegen

Dan de afdeling Ajacieden. Ras-Amsterdammer Dylan Groenewegen is uiteraard de voorloper van Ajax-fans in het peloton. In de podcast van Team Jumbo-Visma liet hij eens optekenen niet met Ajax te spelen op FIFA, maar de sprinter kiest standaard Juventus. Maar of dat nog steeds zo is nu Cristiano Ronaldo is vertrokken...

5) David Dekker

Het is misschien cliché, maar niet minder waar. De meeste sprinters zijn nu eenmaal braniemannetjes. En branie past als een handschoen bij Ajax. Net als collega Groenewegen heeft ook David Dekker een voorkeur voor Ajax.

Overigens heeft Dekker niet enkel een voorkeur voor Ajax als sportteam, want de renner van Arkea-B&B Hotels is ook groot fan van de basketballers van de New York Knicks.

6) Taco van der Hoorn

Taco van der Hoorn mag dan geboren zijn in Rotterdam, maar in de podcast van De Rode Lantaarn liet hij eens weten weinig met de stad te hebben. En ook niet met de voetbalclubs van daar. Van der Hoorn is supporter van Ajax. Vroeger fanatieker, maar nog steeds zit hij klaar voor een mooie Champions League-wedstrijd.

7) Koen Bouwman

Weer iets anders, want Koen Bouwman is hartstochtelijk fan van De Graafschap. Hij vertelde erover tegen De Gelderlander. "Ik ben al jaren supporter en probeer twee à drie keer per jaar een wedstrijd van De Graafschap te bezoeken."

8) Steven Kruijswijk

Samen met Frans Maassen vertegenwoordigt Steven Kruijswijk de PSV-afdeling bij Visma | Lease a Bike. Kruijswijk had als klein ventje een seizoenskaart.

En voor de nummers 9 tot en met 14 gaan we naar het buitenland

Bij Team Visma | Lease a Bike zijn er meer voetbalfans. Zo gaf Wout van Aert in De Tribune eens toe een lichte voorkeur te hebben voor Club Brugge en vertelde Jonas Vingegaard groot fan te zijn van Liverpool.

Geraint Thomas en Tao Geoghegan Hart hebben hun hart verpand aan een andere Engelse club want zij supporteren fanatiek voor Arsenal. Remco Evenepoel heeft zelfs het tenue gedragen van zijn favoriete club, want hij is nog steeds voor Anderlecht. Tot slot weten we dat Warren Barguil regelmatig op bezoek gaat bij FC Lorient.