HomePelotonpraatVoetbal in het peloton. Van deze voetbalclubs zijn Bauke Mollema, Jonas Vingegaard...

Voetbal in het peloton. Van deze voetbalclubs zijn Bauke Mollema, Jonas Vingegaard en Wout Van Aert fan

Veel wielrenners begonnen net als bijna ieder kind in Nederland met voetbal. Maar wat zijn eigenlijk hun favoriete teams? We zetten het van een aantal op een rijtje.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin had net de Giro d'Italia op zijn naam geschreven toen L1 een microfoon onder zijn snufferd schoof. De eerste vraag kwam niet van journalist Sander Kleikers, maar van Dumoulin. “Wat heeft MVV eigenlijk gedaan?” Dan mogen we toch wel stellen dat je fan bent van de club.

Bauke Mollema

Nee, het is geen geheim dat Bauke Mollema fan is van Feyenoord. We hebben Mollema zelfs in Feyenoord-wielerkledij zien rijden.

Dylan van Baarle

Net als Mollema heeft ook Dylan van Baarle een voorliefde voor de Rotterdamse club. Zijn liefde gaat zelfs zo ver dat hij voor een etappe in de Tour de France eens met een grote Feyenoord-vlag poseerde. “De sfeer en beleving in De Kuip is toch heel anders dan in de wielersport”, vertelde hij toen tegen een fansite van Feyenoord. “Het is veel fanatieker. Het zijn allemaal redenen waarom ik meer naar het stadion wil gaan. Dus zodra ik kan, doe ik dat zeker.” Overigens zien we Van Baarle de laatste tijd ook regelmatig op bezoek bij OGN Nice of AS Monaco.

Dylan Groenewegen

Dan de afdeling Ajacieden. Ras-Amsterdammer Dylan Groenewegen is uiteraard de voorloper van Ajax-fans in het peloton. In de podcast van Team Jumbo-Visma liet hij eens optekenen niet met Ajax te spelen op FIFA, maar de sprinter kiest standaard Juventus. Maar of dat nog steeds zo is nu Cristiano Ronaldo is vertrokken…

David Dekker

Het is misschien cliché, maar niet minder waar. De meeste sprinters zijn nu eenmaal braniemannetjes. En branie past als een handschoen bij Ajax. Net als collega Groenewegen heeft ook David Dekker een voorkeur voor Ajax. Overigens heeft Dekker niet enkel een voorkeur voor Ajax als sportteam, want de renner van Team Jumbo-Visma is ook groot fan van de basketballers van de New York Knicks.

Taco van der Hoorn

Taco van der Hoorn mag dan geboren zijn in Rotterdam, maar in de podcast van De Rode Lantaarn liet hij onlangs weten weinig met de stad te hebben. En ook niet met de voetbalclubs van daar. Van der Hoorn is supporter van Ajax. Vroeger fanatieker, maar nog steeds zit hij klaar voor een mooie Champions League-wedstrijd.

Koen Bouwman

Weer iets anders, want Koen Bouwman is hartstochtelijk fan van De Graafschap. Hij vertelde erover tegen De Gelderlander. “Ik ben al jaren supporter en probeer twee à drie keer per jaar een wedstrijd van De Graafschap te bezoeken.”

Steven Kruijswijk

Samen met Frans Maassen vertegenwoordigt Steven Kruijswijk de PSV-afdeling bij Team Jumbo-Visma. Kruijswijk had als klein ventje een seizoenskaart.

En verder?

Bij Team Jumbo-Visma zijn er meer voetbalfans. Zo gaf Wout van Aert onlangs in De Tribune toe een lichte voorkeur te hebben voor Club Brugge en vertelde Jonas Vingegaard groot fan te zijn van Liverpool.

Geraint Thomas en Tao Geoghegan Hart komen de laatste tijd minder aan hun trekken dan Vingegaard, want zij dragen het niet zo heel goed presterende Arsenal een warm hart toe. Remco Evenepoel heeft zelfs het tenue gedragen van zijn favoriete club, want hij is nog steeds voor Anderlecht. Tot slot weten we dat Warren Barguil regelmatig op bezoek gaat bij FC Lorient.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Visma | Lease a Bike staat stil bij situatie Van Aert: ‘Een diepe buiging voor onze Wout!’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...

Jan Bakelants pleit voor maatregelen na val Dwars Door Vlaanderen: ‘Soort airbag die in je rug zit’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Meer zoals dit

🎥 Beelden van boven: heel peloton inclusief motards dominoot omver, renners in sloot in Franse koers

In de grote koersen zijn echt heel grote valpartijen ons tot nu toe gelukkig...

🎥 Lorena Wiebes danst erop los met YouTuber op podium na zege in Gent-Wevelgem

Lorena Wiebes was gisteren na een millimetersprint de sterkste in Gent-Wevelgem. Ze bleef een...

De wetenschap spreekt: goede sporters drinken meer alcohol dan slechte sporters

Geen grap. Lees hieronder hoe het zit!