Cross dit weekend: waar, hoe laat en wie? Hier lees je het! 

Weer een weekend met dubbel programma, met aardbeien en zand in de hoofdrol!

lucinda brand

Het is nog steeds even wachten op Mathieu en Wout in het veld, maar met de armada Nederlandse vrouwen en een in topvorm verkerende Lars van der Haar is er genoeg reden om zaterdag en zondag lekker twee keer een uurtje te genieten van veldrijden op tv!

Zaterdag: Superprestige Merksplas (de Aardbeiencross)

De omgeving waarin deze cross verreden wordt, staat bekend om de aardbeienteelt en dus heeft de veldrit die zaterdag op het programma staat in het kader van de Superprestige de schitterende naam Aardbeiencross meegekregen. De Aardbeiencross werd jarenlang in Hoogstraten gehouden, maar is nu verhuisd naar het nabijgelegen Merksplas.

Daar laten bij de vrouwen jonkies Puck Pieterse en Blanka Vas verstek gaan, maar zijn Lucinda Brand en Denise Betsema wel present. Betsema leidt het klassement met één punt verschil; het is dus razendspannend. Bij de heren zijn alle toppers aanwezig en is het kijken of Lars van der Haar z'n hoogvorm kan vasthouden.

Je kunt dat bekijken op Eurosport 1 waar vanaf 13.35 uur eerst de dames aan bod komen; de heren starten om 15.00 uur.

Zondag: Wereldbeker Koksijde

Koksijde is één van de traditionele zandcrossen en dus kunnen we bij de vrouwen een zeer gemotiveerde Denise Betsema verwachten. Zand is de lievelingsondergrond van de Texelse.

Blanka Vas houdt er niet zo van en dat komt goed uit, want de Hongaarse heeft een rust/trainingsperiode ingelast na haar drukke weg/MTB-seizoen en is er dus ook zondag in Koksijde niet bij. Puck Pieterse zal in Koksijde wel weer van start gaan. Bij de heren is Laurens Sweeck de zandspecialist met dienst.

Net als de Superprestige kun je ook de wereldbeker in Koksijde weer op Eurosport 1 kijken, maar ook Sporza op Één is er live bij vanaf 13.30 uur, met weer het bekende stramien: dames gaan voor, dus die eerst en daarna is het aan de heren.

Cyclocross
  • Cor Vos