Froome oog in oog met meest gevreesde inwoner van de Everglades!

Chris Froome, de winnaar van zeven grote rondes, is niet voor een kleintje vervaard! Terwijl hij in Florida was voor een sponsortocht voor het goede doel, vond hij de tijd om de Everglades te bezoeken en haar meest gevreesde inwoner.

Froome

2021 was geen memorabel seizoen voor de kampioen van weleer. De Brit zit echter niet bij de pakken neer. Nadat hij enkele weken geleden al zijn ploegmaats begroette in Israel voor het eerste teambuildingskamp, vertrok de winnaar van zeven grote rondes naar Florida. Froome nam deel aan de Best Buddies Challenge, een rit in Miami om geld in te zamelen voor een non-profitorganisatie die mensen met verstandelijke en ontwikkelingsstoornissen ondersteunt.

Naast fietsen voor het goede doel heeft Chris de natuurlijke schoonheid van Florida verkend. De duurbetaalde kopman van Israel Start-Up Nation bezocht nationaal park de Everglades, de grootste moerassen in de Amerikaanse staat, en ontmoette de meest gevreesde inwoner van dit gebied: de alligator. Froome werd vereeuwigd door de anderen die aanwezig waren terwijl hij het reptiel observeerde vanuit het water, ondergedompeld tot aan de enkels. Het dier bleef op veilige afstand, maar de in Kenia geboren en getogen Froome showde geen angst. Hopelijk laat hij zich volgend jaar in de koers ook weer zonder angst opmerken in de aanval.

Nieuws
  • cor vos