Campenaerts geeft geheim triatleet-ster prijs: 'Blummenfelt wil na 2024 overschakelen naar profwielrennen'

Victor Campenaerts komt met opmerkelijk nieuws over de triatleet Kristian Blummenfelt.

Campenaerts
  • Victor Campenaerts Victor Campenaerts

Kristian Blummenfelt pakte in de zomer olympisch goud op de triatlon korte afstand, maar afgelopen weekend wilde hij 'het grote werk' eens proberen. Op de Ironman verbrak hij meteen het wereldrecord. Hij deed 7 uur 21 minuten en 12 seconden over de 3,86 kilometer zwemmen, 180,2 kilometer wielrennen en 42,195 kilometer hardlopen.

Victor Campenaerts - vroeger ook triatleet - blijkt de Noor meegemaakt te hebben op hoogtestage in de Sierra Nevada. "Ik heb hem in 2018 leren kennen", vertelde hij tegen Sporza De Tribune. "Op het eerste gezicht is het een weinig imposante atleet. Je zou zelfs niet eens zeggen dat het een atleet is, vanwege zijn heel aparte lichaamsbouw. Maar het viel meteen op dat die Noren enorme trainingsbeesten zijn. Heel professioneel en wetenschappelijk ook."

Campenaerts had tijdens de hoogtestage contact met de trainer van Blummenfelt. Zodoende weet hij wat de triatleet van plan is de komende jaren. En dat verklapt Campenaerts ook. "Hij gaat zich nu meer focussen op de olympische afstand, maar in 2023 wil hij graag stagiair worden bij een WorldTour-ploeg om een paar koersen te kunnen rijden."

Daar blijft het niet bij. "In 2024 wil hij dan zijn titel verlengen op de Spelen van Parijs, maar daarna schakelt hij volledig over naar het wielrennen, om daar mee te draaien op het hoogste niveau. Hij heeft het duurvermogen van de lange afstand, maar toont ook op de korte afstand dat hij die explosiviteit heeft. Het zal iemand worden waar ze rekening mee moeten houden."