Tim Declercq zwaar onder de indruk van Thijs Zonneveld: 'Maar hij koerste wel een beetje op z'n Nederlands'

Tim Declercq reed onlangs een strandrace met Thijs Zonneveld en El Tractor was onder de indruk van de AD-journalist.

Declercq
  • Afbeelding van Tim Declercq Tim Declercq

De twee kwamen elkaar tegen in de strandrace tussen De Panne en Bray-Dunes, die werd gewonnen door Daan van Sintmaartensdijk. Zowel Declercq als Zonneveld zat mee in de finale. De AD-journalist wist de trouwe helper van Deceuninck-Quick Step uiteindelijk te verslaan in de sprint om de achtste plek.

In de podcast Arrivee vertelde Declercq over de strandrace. "Ik was echt onder de indruk van Thijs Zonneveld. Het was echt heel sterk wat hij liet zien. Hij heeft een goede techniek. Hij reed wel een beetje op z'n Nederlands, hij deed niet het meeste kopwerk, zeg maar. Al was het ook niet zo dat hij de hele tijd achteraan bleef hangen en ik moet inderdaad zeggen dat hij indruk heeft gemaakt."

Voor Declercq is strandracen een ideale manier om bezig te blijven tijdens de winter. "Het is heel tof om te doen. Op het moment zelf niet zo, maar achteraf is het altijd plezant. Strandracen is bloed in de keel, constant in het rood. Met wattages en hartslag die je dikwijls in een gewone koers niet haalt."

De strandrace van De Panne naar Bray-Dunes duurde 1 uur en 35 minuten voor de winnaar. En van begin af aan ging het volle bak, beaamt Declercq. "Voor de start was ik nerveuzer dan voor de start van de Ronde van Vlaanderen. Je weet dat er misschien vijftien man mee kunnen in de eerste slag. En dan had ik zo'n drie trainingen in de benen... Maar ik geloof steeds meer in het polarized-trainingsmodel. Dat je of heel intensief rijdt of heel erg op je gemak. En dit is het toonbeeld van een intense inspanning."