Tom Pidcock rijdt zaterdag in Boom eerste cross, maar heeft nog geen startcontract: 'Het is allemaal heel vreemd'

Hmm, apart. De organisator weet nog van niets...

tom pidcock

Tom Pidcock begint aanstaande zaterdag bij de Superprestige in Boom net als Wout van Aert aan zijn korte maar krachtige crosscampagne. Tenminste, als het goed is...

En dan hebben we het niet eens over corona, want de verscherpte maatregelen in België zouden ook nog roet in het eten kunnen gooien. Nee, het gaat over startcontract van Tom Pidcock. Of preciezer: het niet bestaande startcontract van Tom Pidcock.

Organisator Koen Monu zegt namelijk tegen Het Nieuwsblad dat hij helemaal geen contract heeft met de Brit. "Het is allemaal heel vreemd die aankondigingen van renners. k vernam onlangs via de televisie dat Tom zal hervatten in Boom, maar vooralsnog heb ik nog altijd geen startcontract of een voorstel van hem ontvangen. Ik heb nog niets gehoord van zijn manager."

En het is ook maar de vraag of er nog geld is om Pidcock te betalen. "Het budget is berekend, onder meer op de komst van Wout van Aert, maar niet ook nog eens op de start van Tom, dus hoe we dat allemaal gaan regelen, is nog niet duidelijk."

Update maandagavond

De zaak is opgehelderd en Tom Pidcock zal zaterdag aan de start staan in Boom! De cross heeft ook groen licht gekregen van de gemeente om door te mogen gaan, met publiek. Zij het wel met extra maatregelen (en zonder feesttent en vips).

Cyclocross
  • Cor Vos