Alaphilippe schept duidelijkheid: 'Ik wil mijn loopbaan niet eindigen met spijt dat ik nooit heb geprobeerd de Tour te winnen'

Julian Alaphilippe gaat in 2022 voor de voorjaarsklassiekers, maar hij sluit niet uit dat hij in de toekomst de eindzege in de Tour de France nastreeft.

Alaphilippe
  • Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe

Julian Alaphilippe was in 2019 de grote hoop op een Franse eindzege in de Tour de France. Uiteindelijk strandde hij in het zicht van de haven en won Egan Bernal. Nadien heeft hij niet meer geprobeerd een klassement te rijden, maar daar gaat wellicht verandering in komen, zo vertelt hij tegen La Gazzetta dello Sport. "Zeg nooit nooit", antwoordt de wereldkampioen op de vraag of hij ooit weer voor een klassement wil gaan.

Om vervolgens iets meer duidelijkheid te scheppen. "Waarom zou ik er niet aan denken voor ik mijn carrière eindig? Er zijn veel vragen die ik me dan moet stellen en ik moet erover praten met de ploeg. Maar ik wil mijn loopbaan niet eindigen met spijt dat ik het nooit heb geprobeerd."

De zege in de eerste Tourrit

"Ik heb een grote ronde nooit gereden met de gedachte om te winnen, dus ik heb die druk nooit ervaren. Al kan ik me goed voorstellen dat het moeilijk is voor Pinot en Bardet. Maar toen ik als kind gewoon voor mijn plezier fietste met vrienden, leek zelfs van de Tour de France dromen onmogelijk. Ik had nooit gedacht prof te worden, zelfs niet toen ik junior was."

In het Italiaanse medium vertelt hij ook dolgraag eens te starten in de Giro d'Italia. "In 2022 focus ik me op de klassiekers en de Tour de France, maar ik wil de Giro zo snel als mogelijk ontdekken."