Alpecin-Fenix contracteert Italiaanse sprinter Jakub Mareczko

Alpecin-Fenix heeft een nieuwe aanwinst gepresenteerd. De Italiaan Jakub Mareczko komt de ploeg van Mathieu van der Poel volgend seizoen versterken.

Mareczko

Mareczko maakt de overstap van Vini Zabù, het Italiaanse ProTeam waarover nog geen nieuws is wat de toekomst ze brengt. Ze verliezen in ieder geval hun kopman in Mareczko, die te boek staat als een razendsnelle sprinter met niet zo'n hele grote motor. Mareczko signeert een contract voor twee seizoenen bij Alpecin-Fenix.

"Het team is gespecialiseerd in sprinten en eendaagse koersen en ze doen geweldige lead-outs", verklaart Mareczko zijn overstap. "Ik ben ervan overtuigd dat het een goede keuze voor me is om hierheen te gaan. Ik ben nieuwsgierig om uit te vinden hoe goed ik het kan doen in sprints in het Alpecin-Fenix-tenue."

Mareczko heeft liefst 44 overwinningen op zijn erelijst staan, maar geen van die zeges behaalde hij op WorldTour-niveau. Hij heeft echter wel twee jaar ervaring bij een WorldTour-team, want hij kwam in 2019 en 2020 namelijk uit voor Team CCC. In 2021 won Mareczko één keer. Hij drukte zijn wiel als eerste over de meet in de etappe 1a van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali.

Nieuws
  • Cor Vos