Alpecin-Fenix wordt Alpecin-Deceuninck, ploeg Mathieu van der Poel vraagt ook WorldTour-licentie aan

De ploeg van de gebroeders Roodhooft zet een volgende stap in haar ontwikkeling.

Alpecin

Deceuninck maakte als sponsor afgelopen jaar de overstap van de ploeg van Patrick Lefevere naar die van de gebroeders Roodhooft. In eerste instantie niet als naamsponsor, maar daar komt vanaf de Tour de France verandering in. Dan wordt Alpecin-Fenix namelijk Alpecin-Deceuninck.

Dat betekent niet dat Fenix niet aan de ploeg verbonden blijft, want het Italiaanse bedrijf zal op het shirt te zien blijven. Achter op het shirt stond eerst de sponsornaam van Deceuninck, maar die plek zal Alpecin in gaan nemen. Deceuninck komt daarentegen op de borst te staan.

Het is niet het enige nieuws dat de ploeg meldde, want er is ook wereldkundig gemaakt dat het team van Mathieu van der Poel een WorldTour-licentie aanvraagt voor de seizoenen 2023, 2024 en 2025. De voorbije jaren reed Alpecin-Fenix alle grote wedstrijden omdat ze als beste ProTeam automatisch startrecht vergaarden voor de grote koersen.

Het is een volgende stap in de ontwikkeling van de ploeg, dat met het aantrekken van Deceuninck in budget omhoog is gegaan. Het zal nodig zijn om de ploeg rondom Van der Poel te versterken. Zeker gezien de activiteiten van onder meer Team Jumbo-Visma, waar Dylan van Baarle de klassiekerkern volgend jaar nóg sterker zal maken.