De Francesco Totti van het peloton: Robert Gesink moet slechts twee renners voor zich dulden als meest loyale renner

In de voetbalwereld is loyaliteit steeds minder aanwezig en zijn spelers die hun hele leven voor een club voetballen steeds uitzonderlijker. Maar wie uit de WorldTour is de meest loyale renner?

Gesink
  • Robert Gesink Robert Gesink

Het Twitter-account Café Roubaix heeft het op een rijtje gezet. Veel wielervolgers zullen ongetwijfeld aan Alejandro Valverde denken, maar die is niet meegenomen in het overzicht. Waarschijnlijk vanwege zijn dopingschorsing, terwijl zijn banden met Movistar toen nooit zijn verbroken.

Zijn maatje Imanol Erviti topt de lijst. Hij voegde zich in 2005 bij Illes Balleares en zal in 2022 voor het achttiende opeenvolgende jaar bij die ploeg, tegenwoordig Movistar, rijden.

Tweede op de lijst staat Matthieu Ladagnous, die volgend seizoen zijn zeventiende jaar bij Groupama-FDJ ingaat. Achter hen staan Robert Gesink (Team Jumbo-Visma) en José Joaquin Rojas (Movistar). Ze gaan beiden hun zestiende jaar in bij dezelfde ploeg. Van de vier genoemde renners heeft enkel de Nederlander een contract tot en met 2023. Wellicht dat hij nog kan stijgen op de lijst met meest loyale renners van het peloton.

De andere renners op de lijst: Anthony Roux, Iljo Keisse, Steven Kruijswijk, Thibaut Pinot en Geraint Thomas. Van hen gaat Keisse beginnen aan het laatste seizoen van zijn loopbaan, terwijl Pinot verreweg de jongste is met zijn 31 jaar. De Fransman zal met zekerheid nog wat plekjes winnen als hij zijn hele loopbaan bij Groupama-FDJ blijft.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.