Mathieu van der Poel slaat Hulst en Loenhout over: 'Eerst volledig herstellen'

Slecht nieuws voor Mathieu van der Poel. Een zwelling op een tussenwervelschijf zorgt ervoor dat hij voorlopig niet kan deelnemen aan wedstrijden. Daarom laat hij Hulst en Loenhout voor wat het is. Of hij mee gaat doen aan het WK is allerminst zeker.

Mathieu van der Poel slaat Hulst en Loenhout over: 'Eerst volledig herstellen'

Afgelopen zondag kreeg Van der Poel na de wedstrijd in Dendermonde wederom last van z'n rug. Hij kwakkelt al met z'n rug sinds hij afgelopen zomer bij de olympische mountainbikewedstrijd hard onderuitging. Tijdens de cross van Heusden-Zolder werd de pijn erger, Van der Poel stapte zelfs af. Dinsdagochtend bracht medisch onderzoek aan het licht dat er een zwelling is op een tussenwervelschijf, waardoor VDP voorlopig niet kan crossen.

"Het is balen maar het is wat het is. Het probleem is er al langer en ik ben ergens wel opgelucht dat er een aanwijsbare oorzaak is die door extra rust en behandeling kan worden verholpen", reageert de wereldkampioen. "Iedereen weet dat het WK in Amerika het eerste grote doel van 2022 is, maar het is zeker niet het enige of het laatste."

"Ik wil eerst volledig herstellen, zonder tijdsdruk zodat ik over mijn volledige mogelijkheden kan beschikken. Ik zal dan ook pas de competitie hervatten als ik er helemaal klaar voor ben. Haal ik het WK, dan is dat des te beter. Is dat niet het geval dan richt ik de blik op het voorjaar op de weg", voegt hij daar aan toe."

'Geen reden tot paniek'

"Uiteraard is dit een tegenvaller, maar er is geen reden tot paniek", zegt ploegmanager Christoph Roodhooft. "De dokters garanderen ons een volledig herstel en dat is op dit moment prioritair. Ook als dat zou leiden tot het bijstellen van de ambities voor het WK veldrijden. Op korte termijn zou dat jammer zijn, maar 2022 biedt heel wat sportieve uitdagingen en daarvoor is fysieke paraatheid de eerste voorwaarde."

Nieuws
  • Cor Vos