Michel Wuyts over WK-afwezigheid Van der Poel en Van Aert: 'Het hart van crossliefhebbers bloedt'

Het WK veldrijden in Fayetteville zal het moeten stellen zonder de twee tenoren. Michel Wuyts daarover: 'Het hart van crossliefhebbers bloedt.'

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Meteen na zijn zege in de cross van Herentals maakte Wout van Aert bekend niet te zullen afreizen naar de Verenigde Staten voor het WK veldrijden. Hij richt zich volledig op het voorjaar op de weg. Na het wegvallen van Mathieu van der Poel met rugproblemen liggen er ineens alle kansen voor de crossers die normaal enkel voor plek drie strijden.

Op Sporza klonk commentator Michel Wuyts vooral teleurgesteld. "We worden met de klap in één dag wijzer. Wout bevestigt eindelijk wat al langer sluimerde en wat je kon aflezen uit eerdere gesprekken: geen WK. En dat WK is nu zonder meer gedevalueerd. "

"Het hart van de crossliefhebbers bloedt en ik begrijp dat. Maar zij die het breder zien en beseffen wat Van Aert en Van der Poel waard zijn op de weg weg, hebben daar begrip voor. We sluiten ons daar bij aan. Het gaat om een voorbereiding en die wil een perfectionist zonder muizenissen. De trainer van Van Aert zei een maand geleden al: we zullen eindelijk in staat zijn om hem in optimale omstandigheden aan het wegseizoen te laten beginnen."