'YouTube-ster Bas Tietema herlanceert wielerloopbaan en ambieert profcontract'

Bas Tietema zou de ambities hebben om terug te keren als wielrenner. Hij traint momenteel mee met ProTeam Bingoal Pauwels Sauzen WB.

Tietema

Dat meldt WielerFlits, dat hem tegen het lijf liep op het trainingskamp van de Belgische ploeg. Tietema geldt als het gezicht van YouTube-programma Tour de Tietema, maar was in zijn jeugd een van de grotere talenten van Nederland.

Zo finishte hij ooit derde in Parijs-Roubaix voor beloften en kwam hij uit voor het opleidingsteam van BMC, waar hij reed met onder anderen Pavel Sivakov, Pascal Eenkhoorn en Dylan Teuns.

Onlangs postte Tour de Tietema op Instagram een foto van Tietema van vorig jaar en van dit jaar. Daarop is duidelijk te zien dat hij de liefde voor de fiets hervonden heeft, want hij oogt veel scherper dit jaar. Tietema stopte met wielrennen vanwege een huidallergie, maar daar ondervindt hij momenteel veel minder hinder van.

WielerFlits benadrukt dat het voorlopig bij twee trainingskampen is gebleven. Bingoal is sponsor van zowel de ploeg als van Tour de Tietema. De renner zelf tegen WielerFlits: "Klopt, maar ik vooral niet prof worden dankzij de impact van ons project. Wel omdat ik sportief goed genoeg ben. Of dat effectief kan, zal de komende weken en maanden moeten blijken."