Jakobsen oppermachtig in tweede etappe Ronde van Valencia: 'Al zat ik tegen de krampen aan'

Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe in de Ronde van Valencia gewonnen. De Nederlander was oppermachtig in de massasprint.

Jakobsen
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Na het machtsvertoon van Remco Evenepoel in de eerste etappe was het op dag twee de beurt aan de sprinters. De kopgroep was dan ook vooral om in beeld te rijden. Een van de vroege aanvallers was Mathijs Paasschens, maar ruim voor de meet zat de vluchtpoging van hem en zijn metgezellen erop.

Op de laatste klim - zo'n twintig kilometer van het einde - van de dag viel Dylan Teuns aan, maar het venijn zat hem vooral in de afdaling. Daar ging David Dekker hard onderuit. De sprinter van Team Jumbo-Visma reed een ravijn in, maar klom daar gelukkig zelf ook weer uit. Op het eerste oog vielen zijn verwondingen alleszins mee. Niet veel later ging weer een aantal renners tegen de vlakte, waaronder de sprinter Ryan Gibbons.

Op dat moment trok Quick Step-Alpha Vinyl al vol door. Ook leider Remco Evenepoel draaide zijn hand niet om voor een lange kopbeurt in dienst van Jakobsen. Toch nam Intermarché Wanty Gobert in de slotfase de kop over. Jakobsen leek even ingesloten te raken, maar had uiteindelijk de ideale positie. Namelijk in het wiel van de lead-out van Alexander Kristoff. Op zo'n 150 meter van de meet ging Jakobsen aan en al met al won hij vrij indrukwekkend.

Tot zijn grote tevredenheid uiteraard: "Het was een zware etappe. De hele ploeg deed mee aan de lead-out. Remco was weer een van de sterkste renners voor me. Heel mooi om te zien in de gele leiderstrui. We hadden de perfecte lead-out gehad als Wanty ons niet had ingehaald in de laatste bocht, maar ik kon gelukkig in positie blijven."

Hoewel Jakobsen in de sprint ver boven de rest uitstak, had hij toch niet meer de meest frisse benen. "Ik zat tegen de krampen aan, want het was warm en het is natuurlijk de eerste koers van het seizoen. Al met al ben ik heel tevreden met de vorm. Ik heb een goede winter gedraaid zonder ongelukken of tegenslagen."

Nieuws
  • Cor Vos