Tom Steels over Evenepoel: 'Hij is goed, maar nog niet top. In deze periode moeten toptalenten aan negentig procent kunnen winnen'

Op de eerste dag van het seizoen was het meteen raak voor Remco Evenepoel in de Ronde van Valencia.

Evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Tot grote tevredenheid uiteraard van Quick-Step Alpha Vinyl-ploegleider Tom Steels. Tegen Sporza: "Als hij zich goed voelde, dan zou hij iets proberen. Dat was duidelijk het geval. Het is knap gezien de tegenstand en ook door de manier waarop: Bahrain-Victorious legde een hoog tempo op, bij de eerste prik bleef hij kalm en daarna was hij vertrokken."

Steels waakt ervoor dat de euforie rondom Evenepoel te groot wordt. "Het was geen bergrit uit de Tour, maar het was wel een lastige rit met bijna drieduizend hoogtemeters. Er werd ook snel gereden in de slotfase. Er bleef slechts een select groepje over en toch niet de minste renners moesten passen. Dat vond ik wel sterk."

"Remco zat nog te communiceren met zijn radiootje toen ik het al lastig vond. Ik wist daar dat hij een goede dag had. Op stage was hij al goed en als je in onze ploeg goed bent op stage, dan weet je ergens wel dat je klaar bent voor het seizoen."

En dan zit Evenepoel volgens de voormalig-topsprinter zeker nog niet op zijn beste niveau. "Remco moet wel voorzichtig zijn met zijn conditie, want zijn doelen liggen verder. Maar in deze periode moeten toptalenten zoals Remco ook aan negentig procent kunnen winnen. Hij is goed, maar nog niet top."

Ook Johan Bruyneel was zeer te spreken over het optreden van Evenepoel. De ex-ploegleider van onder meer US Postal zag in de Ronde van Valencia een toekomstig-grote ronde winnaar aan het werk. Evenepoel zal dit jaar van start gaan in de Vuelta a España.