Vrouwen Jumbo hebben met Coryn Labecki meer troeven: 'Het is een eer dat ik de kans krijg om met Marianne Vos te rijden'

Bij Team Jumbo-Visma werd er vorig jaar vooral gekeken naar Marianne Vos, maar in 2022 heeft de ploeg meer opties om uit te spelen, waaronder de Amerikaanse Coryn Labecki.

Labecki

De Amerikaanse - die vroeger reed onder haar meisjesnaam Rivera - kwam over van Team DSM, waarvoor ze vorig jaar een rit wist te winnen in de Giro d'Italia en in 2017 zegevierde in de Ronde van Vlaanderen. Samen met Anna Henderson en Riejanne Markus is Labecki een extra troef om uit te spelen naast kopvrouw Marianne Vos.

"Ik denk dat de tijd daar was voor een verandering", vertelt Labecki in gesprek met Cyclingnews. "Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging, een nieuwe omgeving. Die kans deed zich op het juiste moment voor, ik denk dat mijn transfer naar Team Jumbo-Visma een goede beslissing is geweest."

"Team Jumbo-Visma leek in het eerste seizoen al heel goed georganiseerd en dat was echt indrukwekkend", gaat Labecki verder. "De groep met vrouwen is echt goed. Ik vind het een eer om te kunnen zeggen dat ze mijn teamgenoten zijn. En dan kwam ook nog de kans te koersen met Marianne Vos. Wat ik van haar kan leren is ook echt van toepassing voor me, wat betreft de stijl die we als rensters hebben."

Zodoende heeft Team Jumbo-Visma een sterkere ploeg dan in 2022. Vos en Labecki kunnen winnen in de grootste koersen. "We hebben meer kaarten om te spelen. Ik denk dat we beiden heel professioneel zijn. Wanneer iemand een betere dag heeft, dan is dat zo. We hebben veel respect voor elkaar."

In ons volgende nummer staat een uitgebreid interview met Team Jumbo-Visma-manager Esra Tromp over de toekomst van de vrouwentak van Team Jumbo-Visma. Daarin spreekt ze onder meer ook over Coryn Labecki, de rol van Marianne Vos en hoe de ploeg het seizoen gaat aanvatten!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Vrouwen
  • Cor Vos