Gaat Romain Bardet Laurens ten Dam achterna? 'Mijn perfecte plan is om na mijn loopbaan nog twee jaar te gravelracen'

Romain Bardet is pas 31 jaar, maar de Fransman denkt alvast na over de periode na zijn carrière.

Bardet
  • Romain Bardet Romain Bardet

In gesprek met Rouleur geeft hij uitleg over zijn plannen voor de toekomst. "Om eerlijk te zijn is mijn perfecte plan om nog twee jaar aan gravelracen te doen na mijn loopbaan. Dat ik met mijn familie zes maanden naar de Verenigde Staten afreis."

De klimmer van Team DSM zou zomaar eerder naar de Verenigde Staten kunnen afreizen dan men in eerste instantie verwacht. Bardet zal namelijk niet Davide Rebellin of Alejandro Valverde achternagaan, verzekert hij. "De eerste keer dat mensen en de pers praten over die oude gast, dan zal ik daar wel moeite mee hebben, haha."

Bardet wil vooral geen renner worden die niet meer kan strijden met de allerbeste renners. "Zo lang ik een monument kan winnen of in grote rondes een etappeoverwinning of podiumplek kan behalen, dan kan ik doorgaan. Maar ik geef mezelf misschien nog twee jaar. Ik denk dat 2024 de laatste keer is, misschien zelfs volgend jaar al. Ik weet tenslotte wat nodig is om zeges te boeken, hoe moeilijk dat is."

Sinds afgelopen seizoen rijdt Bardet voor Team DSM, dat een traject met hem is gestart waarbij Bardet terug ging naar de basis. Dat resulteerde vorig jaar in een ritoverwinning in de Vuelta a España, een zevende plek in de Giro d'Italia en een achtste plaats in de Ronde van Lombardije.