Video | Interessant: wattages Pogacar lopen mee met beelden winnende sprint bergop uit UAE Tour

Wat perst Tadej Pogacar er nog uit aan wattages na een klim en hoe verdeelt hij die over z'n sprint bergop? Dit filmpje laat het mooi zien!

tadej pogacar
  • Afbeelding van Tadej Pogacar Tadej Pogacar

Tadej Pogacar pakte gisteren in de traditionele bergop aankomst op de Jebel Jais zowel de etappe als de leiderstrui in de UAE Tour. De etappe won hij met groots gemak in een sprint bergop van een groep met favorieten waar Tom Dumoulin helaas geen deel van uitmaakte.

In de strijd om het klassement staat Pogacar nu twee seconden voor op een verrassend sterke Filippo Ganna bergop. Pogi had dus alles watts nodig om de rode leiderstrui te bemachtigen.

De beelden van Velon, een organisatie van de ploegen zelf die het wielrennen aantrekkelijker probeert te maken, laten mooi zien hoe de de Sloveen de watts verdeelt over zijn eindsprint; ze lopen mee met de beelden. Je ziet dat Pogacar op het hoogtepunt iets meer dan 1000 watt aantikt. Het bleek meer dan genoeg om te winnen.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.