Tim Declercq mist voorjaar door ontstoken hartzakje: 'Ik had plots eigenlijk bijna geen adem meer'

Helaas zullen we Tim Declercq dit voorjaar niet op kop zien van het peloton.

Declercq
  • Tim Declercq Tim Declercq

De Belgische meesterhelper moest in de Volta ao Algarve opgeven. Als gevolg van een coronabesmetting kampte hij met een ontstoken hartzakje. Voor de langere termijn zal het Declercq geen schade geven, maar hij moest wel een streep zetten door het voorjaar.

Tegen Sporza vertelt hij over de tegenslag. "Na het eten kreeg ik plots hevige pijn in de borstregio en had ik plots eigenlijk bijna geen adem meer."

Nadat Declercq positief testte op corona, bleef hij lichtjes trainen. Maar dat was een verkeerde beslissing, weet hij nu. "In ons geval is dat natuurlijk echt een cruciale periode net voor die klassiekers. En iedere dag dat je van de fiets blijft, is wel slecht natuurlijk. Maar het is wel een feit: mocht ik het nu herdoen, zou ik natuurlijk meer rust in acht nemen."

"Dit is toch misschien een wake-up call voor veel andere mensen. Ook voor mezelf, want ik ging er ook vanuit dat het maar een verkoudheid was. Dit doet wel pijn, maar ik zal geen minuut missen van de klassiekers en keihard supporteren voor mijn ploegmaats."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos