🎥 Tim Declercq duikt camper in voor grote sanitaire stop tijdens Galibier-rit

De 35-jarige Belg van Lidl-Trek had meer geluk dan Tom Dumoulin in 2017. 

Tim Declercq

Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Bij Tim Declercq was die nood het hoogst op een heel slecht moment. Hij was namelijk hard aan het zwoegen tijdens de eerste bergrit in de Ronde van Frankrijk.

Sanitair vinden midden in de Franse Alpen is geen gemakkelijke opgave. Gelukkig hadden langs de kant van de weg gastvrije wielerfans postgevat bij hun camper. Ze lieten 'El Tractor' met plezier hun sanitair zegenen.

Na de verlossende sanitaire stop (en een paar kilogram minder lichaamsgewicht) zette Declercq zijn weg voort. Hij bolde als 127e, een half uur na ritwinnaar Tadej Pogacar, over de streep in Valloire.

"Eerst denk je nog: we gaan het wel overleven tot de meet", zei Declercq een dag later aan Wielerflits. "Maar plots werd de nood zodanig hoog dat je een camper uitzoekt. De meeste mensen zijn wel heel vriendelijk." De beelden:

Dumoulin

Tom Dumoulin had ooit minder geluk. Onderweg naar eindwinst in de Giro d'Italia moest hij ook dringend gaan, maar er stond geen camper in de buurt geparkeerd.

Dumoulin ging zich dan maar in de graskant zetten. "Ik kon het echt niet meer ophouden”, verklaarde Dumoulin nadien. Het hele gebeuren duurde maar liefst twee minuten, maar Dumoulin slaagde er alsnog in de Giro te winnen.