Ewan zegeviert in de Tirreno-Adriatico, Olav Kooij rijdt wederom knappe sprint en wordt derde

Caleb Ewan wint in de derde rit van de Tirreno-Adriatico. Hij blijft Arnaud Démare en Olav Kooij voor.

Ewan
  • Caleb Ewan Caleb Ewan

Vroeg in de etappe ontstond een kopgroep met daarbij onder andere Taco van der Hoorn. De kopgroep kreeg razendsnel een voorgift van zes minuten, maar de vluchters werden al met al stevig onder controle gehouden door de sprintersploegen. Uiteindelijk werden Van der Hoorn en co op de laatste flinke helling teruggefloten door een ontketend UAE Team Emirates.

De ploeg van Pogacar nam de leiding in het peloton, want de Sloveen had zijn zinnen gezet op de drie seconden die te verdienen waren op de top van het klimmetje. Julian Alaphilippe zat in het wiel van de Sloveen, maar kon niet weerhouden dat hij bonificatieseconden pakte en zodoende tijd goed maakte op Ganna en vooral Evenepoel, die als grootste concurrent van Pogacar wordt gezien in de strijd om de eindzege.

Het mooie was dat Pogacar met Marc Soler een ploegmaat mee had na de sprint en samen trokken ze dan ook door. Alaphilippe en ook de aangesloten Tao Geoghegan Hart waren wel in voor een avontuurtje. Het viertal reed een halve minuut voorsprong bijeen, maar al met al was het viertal niet opgewassen tegen de vele spurtersploegen die aasden op een massasprint.

En dus zou het net als in de tweede etappe eindigen in een massasprint. Het was weer een sprint op het scherpst van de snede, waarin uiteindelijk Groupama-FDJ de beste lead-out afleverde. Arnaud Démare ging vervolgens van ver aan op de keitjes. De Fransman kwam heel dicht bij de zege, maar Ewan was uiteindelijk simpelweg sneller. Olav Kooij kwam ook nog in de buurt van Démare en finishte als derde.

Nieuws
  • Cor Vos