Zoek niet naar ze in aanloop naar de Poggio! Deze toppers zijn er niet bij in Milaan-Sanremo

Wout van Aert, Caleb Ewan en Tadej Pogacar zijn de grootste favorieten voor Milaan-Sanremo, maar een aantal toppers is er niet bij in Italië.

Alaphilippe

Mathieu van der Poel

Natuurlijk, de grote afwezige vanuit Nederlands oogpunt is Mathieu van der Poel. Het verhaal is bekend: de kopman van Alpecin-Fenix kampte de hele winter met rugproblemen. Hoewel hij hoogstwaarschijnlijk binnenkort zijn rentree maakt, komt Milaan-Sanremo nog te vroeg.

Van der Poel werd in 2020 dertiende in Italië en vorig jaar eindigde hij als vijfde, nadat hij op de Poggio ver van achter kwam te zitten en met een krachtsinspanning naar voren moest rijden.

UPDATE: Hij is er waarschijnlijk wél bij!

Julian Alaphilippe

Julian Alaphilippe won Milaan-Sanremo wel al. De Fransman was de beste in 2019. Dit jaar is hij er echter niet bij vanwege bronchitis en koorts.

Sonny Colbrelli

Net als Alaphilippe kampt ook Sonny Colbrelli met bronchitis. De Italiaan die zich vorig jaar naar de wereldtop reed, moest opgeven in Parijs-Nice. Colbrelli werd vorig jaar achtste in het eerste monument van het jaar, maar zal nu afreizen naar de Ronde van Catalonië.

Mads Pedersen

De misschien wel meest opvallende afwezige: Mads Pedersen. De Deen toonde in Parijs-Nice meermaals zijn topvorm door gemakkelijk over de heuveltjes te komen en in de sprint zelfs Wout van Aert er tot twee keer toe op te leggen. Pedersen zou zonder twijfel tot de grote favorieten behoren, maar het monument past niet in zijn voorbereiding op de Vlaamse koersen.

UPDATE: Jasper Stuyven is de volgende renner die zich met griepachtige verschijnselen in de ziekenboeg meldt, maar Trek-Segafredo heeft een goede vervanger want ze hebben Mads Pedersen kunnen overreden om nu toch naar Italië te trekken. Hij is meteen een van de topfavorieten.

Oliver Naesen

Het nieuwste slachtoffer van de griepgolf in het peloton: Oliver Naesen. De renner van Ag2r Citroën Team werd in 2019 nog tweede in Milaan-Sanremo.