José De Cauwer: 'Pogacar en Van Aert zullen het niet in de broek doen voor Van der Poel, maar het is en blijft wel Van der Poel'

Als Mathieu van der Poel daadwerkelijk meedoet aan Milaan-Sanremo dan zal hij de koers kleuren, zo verwacht Sporza-commentator José De Cauwer.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Hij vertelt erover op de Sporza-site. "Ik was mijn Sporza-sterren aan het toekennen, toen ik het nieuw vernam. De laatste naam uit mijn sterren heb ik dan maar verwijderd om Mathieu erbij te nemen met één ster. In principe kan het niet dat Mathieu meedoet om te winnen. We mogen daar ook niet van uitgaan."

"Maar zeggen dat Van der Poel helemaal geen rol van betekenis zal spelen en na tweehonderd kilometer gaat afstappen, zou ik ook niet doen. Van der Poel zal supergretig zijn. De eerste koers na een blessure is vaak beter dan de tweede of de derde koers."

Normaliter zou Jasper Philipsen de vooruitgeschoven man zijn bij Alpecin-Fenix, maar de sprinter stapte ziek uit Parijs-Nice. "Een paar dagen ferme ziekte kan leiden tot een heel wat mindere prestatie in Milaan-Sanremo", denkt De Cauwer. "Een fitte Jasper Philipsen mogen we daar ook niet verwachten."

Topfavorieten Tadej Pogacar en Wout van Aert zullen desondanks niet ineens heel anders gaan koersen mocht Van der Poel meedoen, denkt De Cauwer. "Het zijn toppers, die doen het niet in hun broek door Mathieu van der Poel. Van Aert en Pogacar zullen ergens zelfs blij zijn dat Van der Poel erbij is."

"Als ze na een afwezigheid van drie maanden nu al bang zijn voor Van der Poel, dan hebben ze een probleem voor de komende maanden."

Wat voor koersverloop verwacht de commentator zaterdag? "Pogacar zal met zijn team Caleb Ewan en andere snelle mannen er proberen af te rijden. Mocht Van der Poel winnen, zou ik uiteraard verrast zijn. Hij heeft niet de winter gekend die hij normaal zou hebben gekend. Van der Poel heeft een achterstand, maar het is en blijft Mathieu van der Poel."